Skip to the content

Multikanalhandel

Sälj mer via merförsäljningskanaler

Shoppinggallerior i den fysiska handeln har visat sig vara ett bra sätt att samla kunder och ge dem möjlighet att hitta det de söker i någon av de butiker som finns i gallerian. På nätet ser detta lite annorlunda ut och man arbetar därför ofta med olika typer av merförsäljningskanaler för att placera ut precis rätt produkter på rätt ställe för ökad försäljning. Några exempel på merförsäljningskanaler är Prisjakt, Kelkoo, Tradera och Fyndiq. Det är också populärt att använda bloggare och sådana som är duktiga på att berätta och göra reklam för dina produkter mot provision via så kallade affiliates. Vi hjälper dig hitta rätt och välja vilka produkter du ska satsa på i respektive kanal.

Analysera och arbeta effektigt

Det gäller att prioritera rätt. Till hjälp här finns då gott om data och statistik att tillgå, men det behövs kunskap för att tolka siffror och resultat för att de ska hjälpa dig hitta hur du bäst använder din personal för att ge störst effekt.

Product Information Management

För att jobba med allt ditt innehåll på ett och samma ställe använder vi system för Product Information Management (PIM). Vi kan hjälpa till att införa både enklare lösningar baserade på öppen källkod och fri programvara men även fullstora enterpriselösningar. Erfarenheten kring PIM har vi skaffat oss under en lång tid och det har varit fokusområdet för Fredrik sedan 2001.

Programvaror för e-handel

Beroende på vilken storlek på kund det handlar om jobbar vi med många av de system för e-handel som finns, men det finns ändå några som utmärker sig lite extra som vi är lite extra glada att jobba med.

  • Storm – en e-handelsbackend som löser det mesta kring hur man bedriver B2B-handel
  • Sitecore – en Customer Experience Manager plattform (CXM) som gör upplevelsen till något extra, särskilt i kombination med Storm
  • WooCommerce – om projektet är mindre finns det nästan bara ett alternativ bland de programvaror man själv sköter underhåll och drift.
  • Magento – för de projekt som är lite större och behöver en kraftfull e-handelsmotor men där man inte känner att det är läge att ta klivet upp till de lite större plattformarna.

Om Jolix AB

Jolix är ett IT-konsultföretag i Boden som arbetar med IT-strategi, PIM (Product Information Management) och expertkonsultverksamhet. Vi driver också butiken pålyset.se som du kan besöka på nätet eller på Kungsgatan 26K i Boden.

Jolix AB
Kungsgatan 26K
96134 BODEN
0921-360 350