Vi hjälper er att komma fram till målet!

Kom i gång med en fungerande E-butik:
Läste du Fredriks inlägg förra veckan? Som handlande om hur ett orderflöde kan se ut i Business Central. Eller annat affärssytem. Vi föredrar Business central, som är otroligt anpassningsbart främst för E-handel. Men vi kan jobba med de flesta affärssystem som du som kund använder:
Tänk på kundnyttan:
Utöver ett bra anpassningsbart affärssystem. Som går att att koppla på ett bra sätt till nätbutiken. Och även till ett digitalt kassasystem, om man också har en fysisk butik. Så behöver man tänka på, och väva in fler kundviktiga faktorer. För att skapa en E-butik med en bra upplevelse för kunderna.
Nå fler kunder och gör bättre affärer:
Det börjar ju med att de ska hitta era produkter, och er e-butik. Det hjälper vi också till med. När dom väl har hittat det. Och vi deussutom kan hjälpa er med en god funktion,  så som Fredrik beskrev i förra blogginlägget, enligt länken ovan.
Då kommer vi in på delen när kunden skall få sina varor på ett bra sätt, i rätt tid:Dropshipping eller Crossdocking?
Anpassa verklighet till funktioner:
Många konstiga ord att hålla reda på när det gäller de fysiska leveranserna till era kunder.
Om man absolut inte kan eller vill hålla eget lager, så är Dropshipping ett sätt att skicka kundernas varor direkt från din leverantör eller tillverkare. Många erbjuder denna möjlighet. Fördelarna är att du sparar kostnader för lageryta/lagerhållning. Jag menar dock att du också tappar mycket kontakt med kunden.
Erfarenheter från min verklighet: 
Jag kommer från en värld där vi levererade med egen personal, direkt till våra kunder. Vilket gav oss stora möjligheter att påverka flödet, ge extra service och ta hand om våra kunder på plats. Det är ju givetvis inte troligt om du vill ha kunder nationellt eller internationellt, om du inte har en egen distributionskanal som du kan kontrollera i detalj.
Kom så nära kunden som möjligt , även om det sker på distans:
Crossdocking är ändå valet att föredra tycker jag. Här får du i alla fall kontroll över hur varorna packas och kan styra flödet och distributionsvägar själv. Ger även fördelar genom att du kan packa varorna på ett bra sätt som du kan stå för. Medpacka information, premier (godis?) och annat som du tror att kan ge det där extra goda intrycket, av din leverans.
Oavsett vilket alternativ man väljer så är det mycket viktigt att man har insikt/inblick i hur hela kedjan ser ut för dina leveranser till dina dyrbara kunder. Vad händer när försändelsen lämnar ditt eller din samarbetsparts lager?
Vad händer efter uppphämtning?
Av dina varor för distribution? Hur ser det ut med omlastningar på terminaler? Hur snabbt sker dom?  Behandlas försändelsen på ett bra sätt? Hur snabbt har kunden din försändelse? På riktigt. Inte bara enligt vad din distrubutionspartner lovar?
Om leveranser sker till ett utlämningsställe:
Hur bra funkar det där. Är personalen väl utbildad på att lämna ut försändelser? Har dom en bra servicenivå? Dom kan i många fall vara en stor del av kundens köpupplevelse. Vi vet att kunden håller betydligt mer fast vid negativa upplevelser, än positiva.
Det är då viktigt att kunna följa leveransen: 
Och att ge snabb support. När leveransen kanske inte kommer fram , men också avseende reklamationer och returer, Vi änvänder själva Zendesk. Mer om det i senare blogginlägg.
Avslutningsvis:
Kundens efterköpskänslor är (som jag ser det) , det viktigaste för att kunna få och behålla trogna kunder. Oavsett sälljkanal.
Detta var mitt första blogginlägg någonsin. Hoppas det gav något. Och inte blev alltför långt 🙂 Men allt detta vill vi hjälpa er med.
Vi brinner för handel och goda affärer
Tack för att du läste! Vi hoppas på ett bättre 2021!
Varma hälsningar
Erik Jakobsson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *